Altijd chaos? Leeg je inbox, bureau én hoofd!

Je komt thuis en ziet een stapel documenten op je keukentafel liggen. Je bladert er snel doorheen, legt ze weer neer en denkt: “Dat doe ik later wel.” Elke dag wordt die stapel hoger. Op een gegeven moment kun je de tafel niet meer gebruiken. Klinkt gek? Maar dat is precies wat er gebeurt met je inbox, bureau en hoofd, die vol zitten met ‘dingen die je niet mag vergeten’. Het kan anders en beter!

Je ontvangt een e-mail, leest hem snel door en laat hem ‘voor later’ in je inbox staan. Of je markeert hem als ongelezen. Je zegt tegen jezelf dat je deze mail nog niet gelezen hebt, terwijl je dat net nog gedaan hebt. Alleen maar om jezelf er van te overtuigen dat je ‘hier nog iets mee moet doen’.

Verbeter je werkstroom met de kracht van de OHIO methode: Een complete handleiding voor ondernemers"

Ben je als ondernemer constant overweldigd door een volle inbox, een rommelig bureau en een hoofd vol taken? Ontdek hoe de OHIO-methode je workflow transformeert en stress vermindert.

Waarom jouw werkroutine niet werkt

Om een effectieve workflow op te zetten die wél werkt, moet je eerst goed weten wat er aan jouw workflow niet werkt. Het belangrijkste probleem is dat het object nooit de reminder mag zijn voor de bijbehorende actie. Dit veroorzaakt onnodige stress en inefficiëntie.

Efficiënter werken
Efficiënt werken

De OHIO-methode: Wat is het en hoe werkt het?

OHIO staat voor “Only Handle It Once”. Het is een eenvoudige, maar effectieve time management methode die je dwingt om direct beslissingen te nemen over inkomende informatie. Dit voorkomt dat je taken blijft uitstellen en zorgt voor een georganiseerde werkplek en een helder hoofd.

Deze beslissingen nemen doe je supersnel volgens een simpel model, die je een paar opties geeft:

  • Weggooien
  • Archiveren
  • Delegeren
  • Meteen doen
  • Later doen

Moet er iets mee gebeuren? Zo niet, gooi het weg of archiveer het. Moet jij het doen? Zo niet, delegeer het.
Is het een taak die minder dan 5 minuten kost? Doe het meteen. Anders plan je het in je time management systeem.

In de praktijk...

  • E-mail met nieuwe prijzen: Weggooien als je er niets mee hoeft te doen, archiveren als je het misschien later nodig hebt.
  • E-mail met een taak voor een stagiair: Delegeren.
  • Kleine aanpassing in prijslijsten: Meteen doen als het minder dan 5 minuten kost.
  • Grotere taken voor marketingstrategie: Plaatsen op de projectenlijst of in je agenda.

Optimaliseer je workflow: download mijn gratis stappenplan

Klaar om de OHIO-methode in je workflow te integreren? Download nu mijn gratis stappenplan en begin vandaag nog met het optimaliseren van je werkprocessen!

Met de OHIO-methode houd je je inbox, bureau en hoofd leeg, waardoor je meer focus en minder stress ervaart. Maak een keuze, verwerk taken direct en behoud overzicht. Begin vandaag nog met OHIO en ervaar de voordelen zelf.